Publicaties

Over grondstofallergie zijn de volgende onderzoeken, in chronologische volgorde, verschenen:

Houba R. Occupational respiratory allergy in bakery workers. Proefschrift LU Wageningen, 1996

De Pater N, Doekes G, Miedema E, van Hemmen J. Heederik D. Expositie aan stof, tarweallergenen en schimmel amylase en stand der techniek in ambachtelijke bakkerijen, industriële bakkerijen, meelmaalderijen en bakkerijgrondstoffenindustrie. Rapport TNO Zeist en IRAS UU, maart 2002

Gezondheidsraad (2004) Wheat and other cereal flour dusts; an approach for evaluating health effects from occupational exposure, publicatienr. 2004/02OSH, Den Haag, 10 augustus 2004

Eindevaluatie arboconvenant, juli 2007

Eindmeting arboconvenant, juli 2007

Gezondheidsraad (2008) Preventie van werkgerelateerde luchtwegallergieën, publicatienr. 2008/03, Den Haag, 13 maart 2008

Meijster T. Exposure intervention and health impact assessement. Proefschrift Universiteit Utrecht, 2009
 
SER advies Aanpak inhaleerbare allergene stoffen op de werkplek, 21 juli 2009

Application of a prediction model for work-related sensitisation in bakerij workers, januari 2010

What are the benefits of medical screening and surveillance, 2010

A study to investigate ways to reduce the dustiness of bakery ingredients and exposure to allergens, 2010

Cost benefit analysis in occupational health, mei 2011

Rapport afstuderen Leergang Arbeidshygiëne Tineke Rens, maart 2014

Effectiveness of interventions to reduce flour dust exposures in supermarket bakeries in South Africa, 4 juni 2014

Meel geïdentificeerd als de belangrijkste oorzaak van beroepsastma in Frankrijk, 7 september 2014

Veilig werken met schimmel alfa-amylase, 6 november 2014